ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για το λουκέτο σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ: “Η πολιτική του  «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» σε όλο της το μεγαλείο”

Ανακοίνωση με αφορμή το λουκέτο σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, μεταξύ των οποίων της Επισκοπής, του Τυμπακίου και του Άγιου Μύρωνα, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Δείτε: ΕΛΤΑ: Λουκέτα σε άλλα 41 καταστήματα τη Δευτέρα – Τα 3 στο Ηράκλειο και τα 2 στα Χανιά

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Σε μια εποχή που ανθίζει κυριολεκτικά το ηλεκτρονικό εμπόριο, ένα νέο «τσουνάμι» λουκέτων σε καταστήματα των ΕΛΤΑ, με τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να έχει ανακοινώσει ήδη μέσω ανάρτησης των σχετικών αποφάσεων στη «Διαύγεια» το κλείσιμο άλλων 41 ταχυδρομείων από σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023. Στο Ηράκλειο, λουκέτο βάζουν τα καταστήματα σε: 

  • Επισκοπή Ηρακλείου
  • Τυμπάκι Ηρακλείου
  • Άγιος Μύρωνας Ηρακλείου

Η Κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΛΤΑ, είναι σταθερά προσηλωμένη σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν τέτοιες ζημιογόνες για τους πολίτες αποφάσεις. Είναι βέβαιο πως όταν κλείνει μια δημόσια υπηρεσία που εξυπηρετεί μια ευρύτατη περιοχή, όχι μόνο δυσκολεύει ή και σε κάποιες περιπτώσεις οδηγεί σε αδιέξοδο τους εξυπηρετούμενους της, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει και στην ερημοποίηση της περιοχής.

Απορία προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες που έστω και με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια να υποδεικνύει την αναγκαιότητα κλεισίματος τόσων υποκαταστημάτων.  Επίσης δεν υπολόγισαν ότι πληρώνονται δεκάδες συντάξεις από τα τοπικά αυτά υποκαταστήματα και θα αναγκάζονται υπερήλικες να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις. Η πολιτική του:  «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» σε όλο της το μεγαλείο.

Οι κάτοικοι και φορείς των χωριών αντιδρούν στο κλείσιμο των καταστημάτων που εξυπηρετούν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν από κάποιο κατάστημα. Αποτελεί ακόμα μια ένδειξη υποβάθμισης της υπαίθρου και των χωριών μας.

Στηρίζουμε τούτες τις αντιδράσεις και συνυπογράφουμε τα αιτήματά τους: 

  • Να μην κλείσει κανένα κατάστημα των ΕΛΤΑ.
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση.
  • Να στελεχωθούν τα καταστήματα με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια η οποία οδηγεί στην ερημοποίηση της υπαίθρου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί